Våra auktioner

Med våra samarbetspartners så kan vi jobba i olika steg. Allt för att minska arbetsbördan för er.

Våra auktioner innehåller allt från små objekt för den mindre plånboken till högklassiga objekt.

Kom på vår drop-in inlämning så går vi igenom dina föremål och föreslår utropspriser utifrån marknadsvärdet.

Gäller hembesöket enbart värdering debiteras per timme.


Provision

Vid försäljning på Onlineauktion beräknas provision på klubbslaget 20% samt 30 kr per utrop. Om bevakning leder till återrop debiteras en återropsavgift om 20 kr per rop.

Ett ungefärligt lägsta försäljningsvärde 400 kronor per objekt.

Sälja guld

Det är stor efterfrågan på exklusiva smycken och objekt av guld.

Västra Auktionsverket har en rabatterad provision på 15% i säljarprovision på alla guldföremål samt 30 kr/objekt tillkommer.

Försäljning

När föremålen har kommit in till oss katalogiseras och fotograferas de i vår fotostudio. Efter bildbehandling publiceras bilderna på vår hemsida. När alla objekt på en auktion är publicerade så skickas mail ut till våra kunder med nyhetsbrev som går ut till ca 9000 svenska och utländska prenumeranter. Objekten marknadsförs via auktionssajter, via sociala medier och via traditionella medier. Du kan följa den spännande budgivningen via våra onlineauktioner på hemsidan.

Reservationspriser

Reservationspriser bedöms individuellt mellan oss och kunden, reservationspris är ej något vi erbjuder som standard det är en undantagslösning.

Utropspris

Utropspris är en aktsam värdering av objektet, det är inget som styr priset. Slutpriset kan bli både högre eller lägre.

Utbetalning

Utbetalning sker inom 60 dagar efter auktion under förutsättning att det försålda föremålet är betalt. Utbetalning sker till konto. För den händelse att köpare inte betalar har Västra Auktionsverket rätt att, efter eget val, antingen häva köpet och försälja egendomen på nytt eller att häva köpet och egendomen återgår till säljaren.